esmaspäev, 1. november 2010

Esimene treeningnädal

Praeguseks olen aklimatiseerunud ja rutiini sisse elanud. Esimene treeningnädal kulges plaanipäraselt ja suuremate jamadeta.. Hommikuti tegin 12-13 km krosse, laupäeval nn pikk ots 17 km ja pühapäev oli ühe trenniga taastav päev. Õhtuti kerge taastav jooks ja E,K,R korralik ÜKE ja venituskava Hollandi füsio juhendamisel. Lisaks veel korralikud venitused peale trenne ja kerged jõuharjutused (vastavalt enesetundele ja lihase seisundile). Kilomeetreid kogunes 122 ja eks siit peab step-by-step vaikselt edasi minema. Sel nädalal tulevad veel kavasse pikad mäkkejooksud ja fartlek. Üldiselt on taastumine ja enesetunne siiani head olnud, kuna puhkuseks on siin aega väga palju ja toit on süsivesikute rikas. Eks paistab kuidas intensiivsemate trennidega keha praegu toime tuleb. Selge see, et nendest taastumine siin mäestikus on palju pikem.
2 km eemal elavad ja treenivad paregu veel 2 eestlast: Taavi Tambur ja Olga Andrejeva. Nad on siin olnud juba 2 kuud ja seni on nende treeninglaager kulgenud hästi. Mõlemad plaanivad joosta maratoni novembri lõpus.

Kui on mingeid küsimus Keenia või minu treeningute kohta, siis kirjuta e-mailile!

5 kommentaari:

  1. konkurendid pildile püüdnud!

    joss

    VastaKustuta
  2. Tõnis! Mitu jooksupaari sa laagrisse kaasa võtsid ja kui mitusada km-t sa üldiselt ühtede jalanõudega jooksed?

    Parimate soovidega,
    Tõnis :)

    VastaKustuta
  3. Võtsin kaasa 3 paari: Nike Air Pegasus (uued ja nendega olen praegu põhiliselt trenni teinud), K-swiss ja Nike Maratonar lõikude jaoks. Tavaliselt ühe paariga jooksen paar tuhat kilomeetrit (sageli on siis ka veel väliselt täitsa korralikud, aga amortisatsiooni ja toestamise poolest omadega läbi).

    Jossile: siin külas, kus ma olen, on ligi paar tuhat jooksjat, kes Eestis oleks tegijad (paljud ka Euroopas).

    Tõnis

    VastaKustuta
  4. Kas pead siis jalanõude kohta "raamatupidamist"? Kui jooksed paralleelselt kolmede jalanõudega siis peab ju rehkendust pidama:D?

    VastaKustuta
  5. See on ligikaudne kilometraaz. Mõni suss peab kauem vastu, mõni väsib varem ära. Tunnetamise küsimus. Arvatavasti võiks neid tihedami vahetada, aga kes neid jõuab nii palju osta:)

    VastaKustuta