pühapäev, 7. november 2010

Rutiin!

Praeguseks on juba välja kujunenud kindel rutiin. Mingit vastumeelsust veel ei ole aga küll ta tuleb. Võib-olla hakkan varsti oma hommikusi treeninguid läbi viima kella 6-8 nagu keenlased teevad. Eks näis, aga praegu on ok.

7.00- Äratus ja kerge võimlemine
7.30- Hommikusöök
9.30-11.30- Hommikune treening
13.00- Lõuna
13.30-16.00 Kerge sliip, lebo või lähen kohalikele sõpradele külla
17.00-18.30 (E,K,R 16.00-19.00)- Õhtune treening
19.00- Õhtusöök
19.30-22.00 Vaatan filme, kolan netis, loen, lebotan
22.00- Tuttu

Treening
Nädal möödus plaanipäraselt ja tervis korras. Kilomeetreid kogunes 134. See nädal olid sees ka mõned intensiivsemad treeningud. Teisipäeval tegin 15*300m mäkkejookse, pausiks tagasi sörk. Ei olnud selline punnitamine vaid pigem püüdsin hea tehnikaga joosta. Reedel tegin 12 km fartleki, mille sees lühikesed spurdid. Laupäevane pikk ots 20 km. Neljapäev ja pühapäev ühe kerge treeninguga taastumispäevad. Teistel päevadel tavalised krossid ja õhtul taastavad jooksud+ÜKE.
Tasapisi olen ikka arenenud ja krosside keskmine tempo jääb 4.30-35 vahele ja taastav jooks 5 min kanti. Ega siin lihastel ja liigestel kerge pole, kuna kogu aeg pead ülesse ja alla turnima. See nädal ei olnud mäkke ronimine enam lihastele nii vastumeelne. Pigem on raske psühholoogiline moment, kui tead, et ees ootab ligi 1-1,5 km tõusu:)

Italianod
Minuga samas külalistemajas viibivad praegu ka 5 itaallast. Treener, 2 noort, paraolümpia pronks maratonis ja nende esinumber Andrea Lalli (Euroopa juunioride ja noorsoo meister krossijooksus, selle aasta EM 7. mees 10000m). Lalli loodab hea õnnestumise korral detsembris toimuvatel EM krossijooksus jõuda esikolmikusse. Normaalsed vennad, 3 neist räägivad enam-vähem inglise keelt ka. NB! Kui Mõõkkalajooksule normaalsed rahad taha saaks ei oleks mingi probleem, et Lalli võiks järgmine aasta Karala rannikul kohalikega mõõtu võtta. Nii et sõbrad hakkame aga raha koguma:)

Jerun
Jerun on hollandlane, kes on Keenias elanud juba mitmeid aastaid. Ta on füsioterapeaut ja samuti viib läbi üke trenne. Väidetavalt oli ta enne Aafrikasse tulekut Arsenali füsio olnud. Käisin kolmapäeval masaazis ja ta on ikka maailma tasemel. Tunnine sesioon maksab eesti rahas kõigest 160 eeku. Samas minu arvamuse kohaselt ta Indrek Tustiti vastu ta ei saa:)

ÜKE
Igal esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel viib Jerun läbi 2.15-2.30h ÜKE ja venituste kompleksi. Trenn algab venitustega alaseljale, puusadele ja jalgadele. Siis võetakse läbi erinevad lihasgrupid: selg, kõht, puusad ja jalad. Harjutused vahelduvad venitustega aga mingit lebotamist ei ole ja terve see aeg oled pidevalt tegevuses. Trenn lõppeb kergete jooksuharjutustega. Minu jaoks on praegu need üke trennid väga tähtsad, kuna pean tugevdama oma lihaseid, et uuele tasemele jõuda. Samas aitavad venitus- ja jooksuharjutused parandada tasakaalu minu jooksus ( praegu jooksen rohkem parema jala peal ja vasak viilib). Üheks laagri eesmärgiks on leida hea jooksutehnika, mis muudaks minu jooksu ökonoomsemaks ja sujuvamaks.

Kui keegi plaanib Keeniasse puhkama või treenima tulla võib julgelt minu poole pöörduda. Aitan nii palju kui oskan.

Mõned pildid (vabandan kvaliteedi pärast, moblaga tehtud):
Road side Cafe


Kohalik SUPERMARKET


Loodan, et sellised 3 meetrisedi rajakaid jooksu ajal vastu ei tule. Tegelikult ei ole asi nii hull, see esimene uss, mida olen siin Keenias näinud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar