esmaspäev, 3. jaanuar 2011

Uuel aastal uue hooga!

Eelmine treeningnädal oli Eesti tingimustes küllaltki korralik. Kokku läbisin joostes 165 km. Esindatud olid kõik normaalse maratoonari treeningkomponendid: krossid, lõigud, taastvad jooksud, rütmijooksud ja ÜKE. Eelmine esmaspäev oli enesetunde poolest üks parimaid minu jooksukarjääri jooksul (superkompensatsioon mägedest tulekul ja pikast krossist), üldiselt oli enesetunne terve nädala väga hea. Kvaliteettrennidest tegin, eelmises loos juba mainitud, 3*3000m- 10.12-10.10 ja 10.00. Reedel tegin 10*1000m, neist üheksa jooksin väga stabiilselt 3.15-17 vahele ja viimase sörkisin tiba kiiremini 3.08. Jõudu ja stabiilust on Keeniaga ikka küllaltki palju juurde tulnud. Hapniku tuleb ka siin palju rohkem peale:) Pühapäeval tegin 31,5 km pika otsa-2h14min. Energeetiliselt ja enesetundelt täitsa korralik jooks. Meretasapinnal on ikka taastumine kordades kiirem. Krosse komberdan väljas keskmiselt kusagil 4.15-4.20 km kohta.

Teisipäeval tegin saarlastele Jeruni ÜKE-t. Tänud neile, kes kohale viitsisid tulla. Neljapäeval oli väike Saaremaa jooksjate koosviibimine (kerge trenn ja istumine). Väga hea. et keegi viitsib vahel ka selliseid üritusi korraldada. Tänud Tambetile ja tema abikaasale meeldiva õhtu eest!

Laupäeval täiendasin pisut oma adrenaliinivarusid. Tegin kerget jooksutiiru ja möödusin ühest laudast, kus on KURI koer. Tavaliselt on ta ketis, aga nüüd oli lahti ja hakkas mind jälitama. Tegin ka elu kiiremad sammud, aga eest minema ei saanud. Enne kui ta jõudis mulle selga karata hüppasin säuh lumehange. Koer libises mööda ja õnneks rahunes, kui ma seisin. Peremees kutsus ta tagasi ja õnneks laabus olukord seekord õnnelikult.

Reedel juba jälle lennuki peale ja Keenia poole ajama!

9 kommentaari:

  1. sul läks veel siis hästi, kirsipuu kohtus alatagusel karudega ;)

    VastaKustuta
  2. kuna jooksuportaal kustutab kõik "ebasobivad" kommentaarid, siis: Tõnis - võidan sind kõigest hoolimata uuel hooajal ka külma ja lumise Eestimaa talve pealt!

    VastaKustuta
  3. Väga tore! Konkurents on edasiviiv jõud. Maratonirajal kohtume ja siis vaatame,kes peale jääb! Järgmine kord võid oma nime ka jätta, siis tean, kellega pean võidu jooksma. Edu ja jaksu treeningutel!

    VastaKustuta
  4. Meeldib, et võtad seda kui konkurentsi! loodan, et see tekitab sportliku viha ja tiivustab sind veelgi enam treeningutel!

    VastaKustuta
  5. Tervist ja aitäh vastuse eest.
    Käesolevat postitust lugedes tekkis küs, et mis pulsiga sa neid 3km lõike teed. Kas see 3:25min/km on su Rotterdami maratoni planeeritav kiirus v?

    Tervitades,
    Indrek Viimsist
    ps. tuvastasin suvel omal nahal, et mõned koerad on ikka suht agressiivselt meelestatud jooksjate suhtes - ka need kes on omanikuga koos kuid rihmata. ja koera eest ikkagi ära ei jookse. näit minu prantsuse pulldog suudab lyhikest aega ikka 3min/km joosta :), rääkimata siis suurematest.

    VastaKustuta
  6. Jah, 3.25 min/km on hetke seisuga kevadise maratoni planeeritav tempo. Pulss pikkade lõikude puhul jääb üldjuhul pisut alla anaeroobset läve, viimased (või lõpud) lävel või pisut üle!

    VastaKustuta
  7. Kama on elu alus! Mario jookseb kama pealt!

    VastaKustuta
  8. elu alus on õhk

    VastaKustuta