laupäev, 8. jaanuar 2011

Jälle Keenias!

Eestis veedetud aeg möödus väga kiirelt ja juba olen tagasi oma teise kodus - Itenis. Vahepealne periood Eestis aitas laadida patareisid ja pani jälle hindama Keenia ülihäid treeningtingimusi (võrreldes hetke Eesti omaga). Reis möödus seekord kiiremini, Tallinnast Iteni 25 tunniga. Olulise ajavõidu saime tänu sellele, et peale Nairobis maandumist hakkasime kohe Iteni poole sõitma (aga see variant kordades kallim).Koos minuga tuli siia ka treener Harry Lemberg. Kahjuks pagas meiega Nairobi ei jõudnud ja eks paistab, mis saab. Pareguse seisuga Itenis juba 11 eestlast. Nagu juba ühes eelmises loos mainisin, plaanin pea 2 kuud ära laagerdada 20000 krooniga ja suure tõenäosusega see mul õnnestub ka:)

Laagri peamiseks eesmärgiks on küllalt suure mahu hoidmine ja seejuures intensiivsuse ja kiiruste küllaltki oluline tõstmine. ÜKE-t vähendan pisut, aga minimaalselt 2* nädalas peaks ikka jõudma.

Laagri lõpus 2 võimalust: kas olen väga tugev või siis täitsa augus:) Aga usun, et olen küllalt hästi oma organismi tundma õppinud, et suudan end kontrollida.

6 kommentaari:

  1. Tõnis, kas tead mõnda efektiivset harjutust, mida teha, kui tagareied kisuvad? Kiskuma hakkavad nad just monotoonsest kestvast jooksusammust. Tavaline tagareie venitus kiskumistunnet ära ei võta.

    VastaKustuta
  2. Tõnna, kuhu üke jäi :) harjutusi ei ole minuni jõudnud, kui aega leiad kunagi....

    ja ma tahaks suga juttu puhuda ka jooksu teemal, plaanin see aasta ikka 23 km all 2h joosta, aga vaja pihta hakata andma ja eksperdi nõu võiks kuulata :D Vv sobib kui sulle maili saadan?
    J

    VastaKustuta
  3. Ok, Joss kirjuta mulle kiri tonis.juulik@gmail.com

    Endal ei ole tagareiega probleeme olnud ja väga ei oska nõu anda. Võib-olla on tegemist vitamiinide ja mineraalide puudusega (nt Mg puudus). Võid küsida targemate meeste käest. Nt www.kipka.ee- foorum (Martin Mooses)

    VastaKustuta
  4. Tõnis. Kuidas sinna Keeniasse treenima saab? Kui sinult konkreetselt abi paluda, kas aitad siis organiseerida soodsa elukoha koos toitlustusega? Millise summaga päevas peab arvestama? Lennupiletid jäta muidugi arvestamata. Või peab hoopis kellegi teise kaudu asju organiseerima?

    VastaKustuta
  5. Saan kindlasti aidata! Kirjuta mulle tonis.juulik@gmail.com

    VastaKustuta
  6. ilmselt on laagri lõpus ka keskmine variant, mida saab teada peale maratoni

    VastaKustuta