pühapäev, 30. jaanuar 2011

Pah-pah

Sellest nädalast algas grupil uus 4 nädalane treenigtsükkel. Treeneri jutu järgi oli eelnev (ettevalmistus programmiga alustati juba novembris) lihtsalt põhja ladumine, nüüd algab treening maratoniks! (enamus neist aprillis- Rotherdam, London, Pariis, Milan). Treeningute sisuks on siis 2 kõrgekvaliteedilist trenni nädalas. Teistel päevadel hommikul 1h kross (moderate) ja õhtul kerge jooks 40 min (vahest ka 1 h). Pühapäeval vaid hommikune trenn. Põhiülessanne on taastuda uueks tugevaks trenniks.

See nädal oli siis menüüs: teisipäeval Kenyan fartlek maastikul 1 min hard, 1 easy ja nii 50 minti (ühesõnaga 25 minutilist spurti), aga taastumis minut tõmmati ka ikka päris korralikult. Kõik lasti koos lahti ja lõpetasin kusagil grupi keskel- RASKE noh, aga häbisse ka ei jäänud.
Reedel siis üks raskemaid trenne selles plaanis: 5*4000m maastikul, taastumispaus 1km 4.15-20 (no olema ausad, ega sellega seal ikka midagi ei taastunud küll). Lõigu tempo oli 3.38-41 km kohta. Olin keskmise grupi pacemaker. Tegin ära 3 ja neljandast pool (enamus tegid 3-4, tugevad ka viis). Nõrk veel!
Täna oli kavas 1h moderate ja siis tegime 12*100 m mäkke võimsuse peale (täieliku taastumisega-allakõnd). Siin sain naistest jagu:) Aga nii kõrget pulssi vist pole mitu aastat välja jooksnud.

Üldiselt olen oma praeguste treeningutega väga rahul ja grupis treenimine on väga motiveeriv. Samuti ei saa teha lollusi ja kvaliteettrennideks pean 100% valmis olema, et mitte häbisse jääda:) (Nt jookseb pikka krossi ja juba poole peal tõstad käed ülesse, et krt map jaksa enam). NB! Ükski keenlane ei ütle kunagi, et võtame tempot maha. Tugevat lähevad eest ja nõrgad jäävad maha.

Treener on ka väga lahe kuju- italiano. Kui midagi ikka ei meeldi paneb korraliku itaalia keelse sõimu maha. Pärast raskeid trenne saame cämpis kokku ja joome teed. Siis peab ta tavaliselt sellise 30 min motiveeriva ja suunava kõne (samuti, mis oli hästi ja mis mitte).
Kilometraaz midagi ulmelist ei ole, jääb sinna 160-180 vahele, see nädal 170 km.
Maratonitiim treeninghoos kohalikul Kamarini staadionil.

5 kommentaari:

  1. oled siis uue treeneri saanud

    VastaKustuta
  2. Siin Keenias teen tema plaani järgi!

    VastaKustuta
  3. Appi kui rasked trennid...
    Mis 12x100m tõusudel max pulss tuli?

    VastaKustuta
  4. mm, kui jooksed lõike kas 4000m või 3000m ja siis sul taastumiseks nt 1km, kas siis ongi nii, et selle pulsiga mis lõpetad nt esimese lõigu, ilma pausita teed kohe taastava peale ja kui seee täis kütad kohe järgmise lõigu otsa?

    VastaKustuta
  5. Rennale: raske õppustel, kerge lahingus:) Peale viimast spurti ikka hingeldasin tükk aega seal künka otsas:)

    Jah, seekord oli nii, et kui 4000 lõik lõppes lasime tempo lihtsalt 4.15 peale ja kui kilt täis sai tõstsime uuesti 3.40 peale. Üldjuhul ise olen eelnevalt harrastanud rahulikku sörki vahele (5.00-6.00 min/km).

    VastaKustuta