esmaspäev, 11. aprill 2011

Fail mis fail!

Nonii, Eestimaa pinnal tagasi. Mis siis Rotherdamist rääkida..ilus linn noh ja tore on turisti mängida. Aga oleme ausad, ega keegi selle 2.33 rahul ei ole. Tööd on tehtud ja nagu uuele tasemele ka jõutud, aga realiseerimine jättis vajaka. Enesetunne enne starti oli normaalne ja ilm tundus ka päris ideaalne. Ole ainult mees ja pane, aga võta näpust. Startida saime A grupist, st vb ainult sada inimest oli meist eespool. Alustasin rahulikult ja otsisin oma gruppi (Alessandra Aguilar üritas joosta Hispaania rekortit ja tal oli 3 jänest, lõpuks jooksis ta 2.27.00 ja natuke jäi reksist puudu). Esimesed 5 km kulgesid väga rahulikult (17.30) aga see grupp alustas veel aeglasemalt ja kusagil 6 km saime kokku. Istusin ilusasti punti ja jõin nii vett kui spordijooki iga 5 km tagant.Edasised 5 km splitid minu kella järgi olid 17.19-17.30-17.22-17.45 (25 km)ja olin veel ilusasti pundis aga tundsin, et hakkas kergelt torkima ja lasin tempot pisut alla, et ehk läheb üle, aga võta näpust läks hoopis hullemaks. Sealt maalt kulgesin kuidagi automaatpiloodiga lõpuni, emotsioon oli null ja oli juba päris savi, kas lõpuaeg oleks olnud 2.31-2.33 või 2.35, kuna sellist aega ei tulnud ma siia jooksma. Kusagil peale 30 km püüdsin Markovi kinni (jalutas) ja mõtlesin ise ka, et võiks Markoviga lõpuni jalutada. Aga siis mõtlesin, et kui juba siia tuldud peab lõpuni ka jooksma.

Eks nüüd puhkan natuke ja edasi jooksen rahvajookse ja vormikõver peaks tipus olema jaanipäeva paiku, kui toimuvad Saarte mängud. Eks pean oma maksa asja ka uurima minema, ei tohiks juu suurest joomisest tuksis olla:)


Aga eks tuleb tõdeda, et treeningprotsessis sai vigu tehtud. Ettevalmistus kujunes liiga pikaks (üle 5 kuu). Emotsionaalselt olin tühi ja ega enesetunne ei olnud ka viimastel nädalatel nii super, kui oleks ise tahtnud (analüüsi koht, vb olid Itaalia laagri raskemad maratoni trennid liiga kurnavad+ suur maht-tõmbasid liiga tühjaks, nt 15 km tempot ja 5*5 km). Tark õpib teiste vigadest, loll enda omadest:)


Teised Maratonitiimi mehad jooksid enam-vähem- Taivo debüüt 2.24 on üpris korralik ja Kaupo jooksis 2.29 sisse.


Ja "minu Hilda" sai ka lõpuspurdis peksa, samas jooksis uue isikliku rekordi 2.24:)


Mis seal ikka, eks järgmine kord läheb paremini!

4 kommentaari:

  1. nüüd Eestis kevad käes, veidi puhkad, Saaremaalt veidi vaimujõudu, treeningutes ehk teed mõned muudatused, seedid senised mahud ära ja septembri maratonil peaksid oma ära jooksma!

    VastaKustuta
  2. MIs sa arvad, kui kiiresti suudaksid poolmaratoni läbida? see 1.13 oli maratoni sees ja ilmselgelt oli varu kuhjaga, sest selleks ajaks maksapiste ei seganud?

    VastaKustuta
  3. Minu teada oli maksapistega hädas pidevalt ka triatleet Ain-Alar Juhanson.

    VastaKustuta
  4. ka Enn Sellikul oli maksapiste vahel.

    VastaKustuta