reede, 1. aprill 2011

Et juttu jätkuks kauemaks

Lõpuks siis Eestimaa pinnal tagasi. Pean lugejate ees vabandama, et lugusid ilmus üsna harva, aga seal ei olnud internet nii kättesaadav, kui oleks vaja olnud.

Vahepealsetest treeningutest ka siis pisut. Eelmine treeningnädal kukkus välja päris tugev. Pole hullu, kõik oli plaanipärane (treenin Keenia naistegrupi treeningplaani järgi kuni Rotherdami maratonini). Kui selline plaan sobib pea sajale eliit maratoonarile (mehed ja naised mõlemad), siis miks ei peaks ta mullegi sobima. Millegipärast on Eestis üldlevinud arvamus, et 3 nädalat enne maratoni tuleb järsult piduritele vajutada:) Kilte kogunes 190, enamus rahulik tatsamine. Võtmetrennidest oli teisipäeval anaeroobsete protsesside timmimine- modifitseeritud Keenia fartlek 15*1min/1min rahulik+15*30sek/30 sek rahulik. Paberi peal tundub see trenn lihtsam, kui ta tegelikult on. Tugev osa tuleb ikka panna ja rahulik osa sörkida. Teise tugeva trennina oli kavas 7*2000m, vahele 1000m 4.00 km. Treeningu eesmärgiks oli ökonoomsuse ja ühtlase jooksrütmi arendamine väsimuse foonil. 20 km keskmine tuli 3.32. Enamus 2km 6.40 (viimane 6.30) ja taastav km 4.00+-5sek. Kindlasti üks elu parimaid treeninguid. Sel teisipäeval jooksin statal 7*1600m pika taastumisega- 3 min jalutamist/sörki. Minust ikka võib tulevikus jänesena asja saada:5.11-5.12-5.12-5.11-5.11-5.11 ja 5.09. Olen veendumusel, et lõigutrenne tuleb teha nii, et suudad ilma suurema punnimiseta viimase lõigu kõige kiiremini panna. (nt paar nädalat tagasi joostud 5*5 ebaõnnestus, kuna viimast ei suutnud korralikult joosta). Sel nädalal tuleb teise tähtsama trennina 1h45 rahulikku jooksu (NO FATIQUE!). Järgmine nädal on siis tõesti lebo. Teisipäeval teen veel 5km maratoni rütmis, ülejäänud on rahulik jalutamine Enesetunde poolest oli so and so. Enamus rahulikke trenne tuli üsna kehva enesetundega, kuidagi raske oli hingata (ma ise arvan, et vb Italias hakkasid asjad õitsema ja kerge allergia millegi vasta). Vastukaaluks kõik tähtsamad (raskemad) trennid tulid hea või väga hea enesetundega. Seega ise arvan, et muretsemiseks pole põhjust.

Itaalia laagriga võib rahule jääda. Kõik planeeritu sai tehtud ja tervis pidas vastu. Märtsis kogunes kilte 761. Laagris olevatest maratonitiimi liikmetest (Kaupo Sasmin ja Taivo Püi) olin mina väikseima mahuga ja tegin kergemalt. Kui mul 2 tugevamat trenni nädalas, siis neil oli 2+veel pikk ots. Ma usun küll, et suudame kõik Rotherdamis häid tulemusi näidata.

Pisut ka siis laagripaigast. Arvestades hinna ja kvaliteedi suhet- üldkoosolekul hinnati seda paika 10 punkti vääriliselt (kümnest). Söökla, jõusaal, saun ja staadion, kõik on käe-jala juures-200m ulatuses. Süüa saab väga hästi, nagu sportlastele kohane (tegemist siiski Itaalia kaitseväe alla kuuluva spordiklubiga, kus treenivad Itaalia mitmete alade Euroopa tipptegijad- kergejõustik, vehklemine, judo). Hommikuks helbed, jogurt, keeks, moos, tee/kohv/mahl. Lõunaks pasta/riis+liha/kala+salatid+puuvili ja õhtuks pasta+liha/kala+salatid+puuvili. Metsas head ja jalasõbralikud jooksurajad, lõike saab teha ka mõõdetud asfaldiringidel. Ise pean seda treeningpaika heaks kahel perioodil aastas. Sügisene alustav ettevalmistus- saaks mönusas kliimas kilomeetreid laduda ja keskenduda jõu arendamisele. Teise etapina kasutaks seda kevadel spetsiaalettevalmistuse etapis. Keskmaameestele, kes palju statat kasutab, on see väga hea koht. Kuna käitusime enam-vähem normaalselt, saime loa ka järgmine kevad 10-12 tõsise jooksjaga sinna minna. Kohti tuleb juba varakult bronnima hakata:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar