teisipäev, 14. september 2010

Maraton ja edasised plaanid


Pühapäeval "jooksin" Tallinna maratoni (umbes 35 km jooksin, ülejäänud distantsi vegeteerisin seal rajal). Aeg 2h35.07, üldkoht 12 ja EMV arvestuses 4.

Enesetunne enne maratoni oli igati ok. Alustasime tempoga 3.30 km kohta ja peagi oli meil pea 10 liikmeline punt. Keegi väga pundi eesotsas tööd teha ei viitsinud, mina ja Kaupo (peamine tuulemurdja) olime siis põhilised vedajad. Ei viitsinud kuskil taga ka väga passida kuna tempo oli aeglane. Kusagil 17 km ajal hakkas Kaupo eest ära minema, lasin tal minna kuna arvasin, et pole vaja veel panna. Poolmaratoni vaheaeg 1h15 ja enesetunne veel igati ok. Grupp hakkas vaikselt lagunema ja ma hakkasin Kaupot püüdma, peagi olin üksi eest ära. Varsti liitus minuga venelane Vladimir Sosnov, vedasin teda kusagil 10 km. Kui 10 km jäi veel joosta vaatasin kella ja mötlesin, et kui nüüd veel enam-vähem jooksen tuleb aeg 2.30 kanti. Edu jälitajate ees oli seal kusagil poolteist minutit. 34 km pani venelane eest ära, tema sai Kaupo lõpuks kätte. Peale seda hakkas mul tasapisi raskeks minema, energia oli otsas ja jalalihased olid kutud. Hingamine oli veel hea ja seest kusagilt ei kõrvetanud aga jalad lihtsalt ei tahtnud liikuda. Kaotasin viimastel km ikka väga palju, iga km pea minuti (tavaliselt jooksen taastavaid jookse sellise tempoga:))

Järeldused:

1) Jõin liiga vähe (kardsin pisut et kui üle joon hakkab maks jälle jama tegema).
2) Hakkasin liiga vara tööd tegema (teise ringi alguses, aga oleksin pidanud passima 30 km)
3) Läksin ahneks ja tahtsin EMV 2 kohta ja jäin medalist ilma.
4)Oleks pidanud rohkem tuules passima (eriti lõigul kus jooksin venelasega koos).
5)Jalgades on jõudu vähe, tuleb seda arendada, et järgmine kord lihased vastu peaksid.


Kokkuvõttes võib öelda, et ise olin nõrk ja loll. Rada oli ok, ilm oli ok, konkurendid olid ok.
Tänud kõigile, kes kaasa elasid ja mind toetasid!




Nüüd siis pöhimötteliselt hooaeg läbi, ei saa sellega kuidagi rahule jääda kuna eesmärgid jäid saavutamata. Usun, et tehtud töö luhta ei lähe ja võtan dividendid tulevikus välja. Praegu aktiivse puhkuse aeg. Kerged sörgid ja vb mõned rahvajooksud. Selle perioodi eesmärk on taastumine ja vaimuenergia kogumine. Uuesti läheb tösiseks tööks oktoobri teisel poolel, kus ma lähen 2 kuuks Keeniasse. Suured tänud minu toetajatele, tänu kellele saab see võimalikuks-Airok, Texor ja SV Torutööd. Suured tänud Mark ja Kalev, ükskord me võidame niguinii:)

2 kommentaari:

  1. Ühel päeval paistab päike ka sinu õuele! Selline pühendumine peab ükskord vilja kandma.
    Ole terve

    VastaKustuta
  2. Ära muretse, see on alles algus... Võidud ei saa kohe tulla. Nendeni jõuad sa varsti. Täiesti kindlalt. Põidlahoidjad on igal juhul sinu poolt :)

    VastaKustuta