esmaspäev, 25. juuli 2011

11.09. võitlen medali eest!

Asjad liiguvad jälle õiges suunas. Eelmine nädal sai ikka natuke hullu juba pandud. Trenni pole ma kunagi kartnud teha:)Elu suurima kilometraaziga nädal- 206 km (selge see, et päeval oli suurimaks sõbraks VOODI). Keha laseb jälle tööd teha ja ma naudin seda! Harrastajatel ei soovitaks sellist lollusi väga järgi teha, kuna mul on siiski tugev aeroobne põhi all.

Teen koostööd uue treeneriga. Põhimõtted on samaks jäänud- palju mahtu (ilma selleta maratoni ei jookse ka), pikad lõigud. Lisaks paneme rõhku minu nõrkadele külgedele- jõud ja kiirus (jooksuharjutused, hüpped, sprindid).

Kiirused veel midagi erilist ei ole, aga paranevad iga trenniga. Tugevamatest trennidest oli nt fartlek 12 korda 1 min, 6 korda 2000m+1000, pikk kross 25 km ja nädala lõpuks veel 3 korda 6000m+1000m. Pikad lõigu trennid ulatuvad koos soojenduse ja lõdvestusega ligi 30 km.

Enesetunne ja vorm on kõvasti paremaks läinud. Usun,kui tervis lubab, et suudan Tallinna maratonil EMV medali eest võidelda. Siiski peamiseks eesmärgiks on joosta hea aeg hilissügisel.

7 kommentaari:

  1. Pane huvi parast oma loikude ajad ja pulsid ka, kui see saladus ei ole konkurentide ees. Siin annab mingit aimu harrastajatele, mida teha ei tohi.
    Isiklikult pole mul neist midagi õppida- sest kaalu- ja jooksukategooriad on erinevad. Lihtsalt huvtav vorrelda hiljem suhtega su maratoni aega (kui ekstensiivsed lõigud).
    Alars

    VastaKustuta
  2. Ekstensiivsed pikad lõigud peaks jooksma maratoni tempos või pisut kiiremini ja pulss peaks jääma alla anaeroobset läve Nt neid 6km tegin hetke vormiga pisut alla 3.40 km.

    VastaKustuta
  3. Sa enda sprindiharjutusi ei tahaks minuga jagada :)?

    VastaKustuta
  4. Vallimäe,Sasmin, Püi, Mustasaar, Andresson, Lein, Markov, Vulla, Jürs...kui just kõik starti jõuavad....väga huvitav maraton tulekul

    VastaKustuta
  5. Kiiruse tuunimiseks kasutame palju rütmijookse, lühikesi sprinte. Lisaks kord nädalas jõud jalgadele, hüplemised ja jooksuharjutused.

    VastaKustuta